November 9, 2023

Ειδήσεις, Voyager Blogs, Press Releases, New Editions

NAVTOR and Voyager Worldwide to Merge in Landmark Industry CombinationΟι εταιρείες NAVTOR και Voyager Worldwide συγχωνεύονται σε έναν μοναδικό για τον κλάδο συνδυασμό

Η συγχώνευση θα δημιουργήσει παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά της ναυτιλιακής τεχνολογίας

Egersund, Νορβηγία & Σιγκαπούρη – 9 Νοεμβρίου 2023 – Η NAVTOR, κορυφαίος πάροχος τεχνολογίας ηλεκτρονικής πλοήγησης και επιδόσεων στον κλάδο της ναυτιλίας, και η Voyager Worldwide, κορυφαίος πάροχος λύσεων ναυτιλιακής τεχνολογίας, ανακοίνωσαν σήμερα ότι και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να συγχωνευθούν σε έναν συνδυασμό ορόσημο για τον κλάδο. Ο επιχειρηματικός αυτός συνδυασμός θα παρέχει προϊόντα και λύσεις σε περίπου 18.000 σκάφη παγκοσμίως. Οι διεργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

Και οι δύο εταιρείες παρέχουν λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας που δίνουν τη δυνατότητα στις ναυτιλιακές εταιρείες να βελτιώσουν την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα, τη συμμόρφωση, την επιχειρησιακή απόδοση και να αντλήσουν επιχειρηματικά πλεονεκτήματα από τον ναυτιλιακό τους στόλο. Στη σημερινή δυναμική ναυτιλιακή αγορά, οι πλοιοκτήτες, οι φορείς εκμετάλλευσης και οι διαχειριστές επιδιώκουν να έχουν πιο έξυπνες, ασφαλέστερες και πιο πράσινες ναυτιλιακές λειτουργίες – και η καλύτερη τεχνολογία λειτουργίας του στόλου είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη αυτών των στόχων.

“Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική ημέρα στην ιστορία της NAVTOR και μια σημαντική εξέλιξη για τον κλάδο της ναυτιλιακής τεχνολογίας”, δήλωσε ο Tor Svanes, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της NAVTOR. “Πρόκειται για δύο διαφορετικές και εξαιρετικά συμπληρωματικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν δημιουργήσει αξιόπιστα χαρτοφυλάκια και σχέσεις με πλοιοκτήτες, φορείς εκμετάλλευσης και διαχειριστές παγκοσμίως. Ως μία εταιρεία, θα ενισχύσουμε τη θέση μας ως παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς ηλεκτρονικής πλοήγησης και επιδόσεων και θα προσφέρουμε δυνατά οφέλη για τους πελάτες ».

Ο συνδυασμός των δύο επιχειρήσεων σε μία επιχείρηση θα διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο παγκόσμιων γραφείων και αντιπροσώπων που θα εξυπηρετούν όλες τις βασικές αγορές της ναυτιλίας. Το σημερινό ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα της NAVTOR προσφέρει κορυφαίες λύσεις στην αγορά που καλύπτουν την ηλεκτρονική πλοήγηση και την παρακολούθηση και διαχείριση της απόδοσης, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας διαχείρισης στόλου, του NavFleet και του πίνακα ψηφιακών χαρτών, του NavStation που διαθέτει προηγμένο σχεδιασμό διάπλου. Η εταιρεία Voyager αναγνωρίζεται για την ηλεκτρονική πλοήγηση, τη διαχείριση σκαφών και το χαρτοφυλάκιο χαρτών και δημοσιεύσεων.

Και οι δύο επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως συνήθως και οι πελάτες μπορούν να αναμένουν τη συνεχή υποστήριξη για λύσεις και προσφορές υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης των συμβατικών τους υποχρεώσεων.  Τίποτα δεν θα αλλάξει βραχυπρόθεσμα και οι πελάτες μπορούν να περιμένουν το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης και υποστήριξης όπως πριν, από την NAVTOR και την Voyager Worldwide αντίστοιχα.  Συγκεκριμένα, η Voyager Worldwide θα συνεχίσει να υποστηρίζει το ταξίδι ψηφιοποίησης των πελατών της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μετατοπίζονται σταδιακά από τις έντυπες σε πιο ψηφιακές λύσεις, καθώς και την υποστήριξη πελατών που εξακολουθούν να χρειάζονται προϊόντα σε χαρτί.

“Μαζί με τον Tor, το βλέπω αυτό ως μια απίστευτη ευκαιρία”, ανέφερε ο Kent Lee, Διευθύνων Σύμβουλος της Voyager Worldwide. «Και οι δύο εταιρείες θα ενώσουν τα οικοσυστήματα θαλάσσιας καινοτομίας της Νορβηγίας και της Σιγκαπούρης για να οδηγήσουν τη θαλάσσια καινοτομία σε νέα ύψη. Αυτό αντιπροσωπεύει μια τεράστια ευκαιρία ώστε να αναζητήσουμε περιοχές όπου βλέπουμε τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Οι τρέχουσες προσφορές της NAVTOR θα επιταχύνουν και θα συμπληρώσουν γρήγορα την ανάπτυξη της πλατφόρμας και των λύσεων επόμενης γενιάς, προωθώντας νέες από κοινού καινοτομίες στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Οι πελάτες της NAVTOR μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν την εκτεταμένη παγκόσμια παρουσία του Voyager και την βαθιά τεχνογνωσία στον τομέα της ναυτιλίας.

Αυτή η συγχώνευση ακολουθεί το μακροπρόθεσμο όραμα της NAVTOR να βοηθήσει τους πελάτες να απλοποιήσουν την έξυπνη, βιώσιμη και κερδοφόρα ναυτιλία. Η NAVTOR έλαβε την πλειοψηφία των επενδύσεων από την Accel-KKR το 2020, αποκτώντας πρόσβαση σε έναν οικονομικό εταίρο για να υποστηρίξει την εταιρεία στα φιλόδοξα αναπτυξιακά της σχέδια. Η NAVTOR απέκτησε την ειδική σε θέματα απόδοσης και ανάλυσης εταιρεία Tres Solutions το 2021 και την Ingenium Marine, πρωτοπόρο του ψηφιακού ημερολογίου, το 2022.

Σχετικά με την εταιρεία Voyager Worldwide

Η εταιρεία Voyager Worldwide είναι ο κορυφαίος πάροχος λύσεων ναυτιλιακής τεχνολογίας. Πάνω από 1.000 ναυτιλιακές εταιρείες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Voyager solutions και υπηρεσίες για τον  εξορθολογισμό των διαδικασιών, τη βελτίωση της ασφάλειας των πλοίων και τη συμμόρφωση και τη βελτίωση της γνώσης και της κατανόησης. Η Voyager Worldwide είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς έντυπων χαρτών και εκδόσεων του κλάδου της ναυτιλίας. Για να μάθετε περισσότερα, μεταβείτε στον ιστότοπο voyagerww.com.

Σχετικά με την NAVTOR

Η NAVTOR ιδρύθηκε το 2011 με το όραμα να κάνει τη ζωή απλούστερη, ασφαλέστερη και εξυπνότερη για τους πλοιοκτήτες, βελτιώνοντας παράλληλα την αποδοτικότητα, την απόδοση και τα επιχειρηματικά αποτελέσματα για τους πλοιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης. Με βάση τους ακρογωνιαίους λίθους της εις βάθος ναυτιλιακής και τεχνολογικής κατανόησης, η επιχείρηση αυτή που έχει έδρα στη Νορβηγία έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο χαρτοφυλάκιο προηγμένων λύσεων και ένα πραγματικά ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα, ενώνοντας ομάδες που εργάζονται στα πλοία και στην ξηρά παγκοσμίως. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.navtor.com για να μάθετε περισσότερα.

Επαφές για ΜΜΕ

Για την NAVTOR / Voyager Worldwide